Reklama
 
Blog | Nikola Němcová

Sebeláska vnitřní cesta k sobě (akční tipy)

Ve své životě jsem zažila chvíle, kdy jsem byla opravdu na dně. Sebeláska je to mi změnilo život a pohled nejen na sebe, ale i na život obecně. Nefungovali mi vztahy, měla jsem problém s nízkým sebevědomím, nevážila jsem si sama sebe a nevěděla co od života chci. Díky své vnitřní transformaci se mi změnil život.

sebelaska

sebeláska

Co pro mě znamená sebeláska

Sebeláska je pro někoho jen nějaký ezo-výraz a pro jiného to může být životní cesta. Ať si každý posoudí sám co pro něj sebeláska znamená a jaký postoj k ní zaujme. Pro mě je to životní cesta a je pravdou, že dříve jsem takovým „blábolům“ nevěřila a myslela si, že jde o jen o pouhé nesmysly. Ale přišla doba, kdy jsem si uvědomila, že není náhoda potkávat pořád ty stejné partnery, kteří mi dělali to stejné peklo jako můj otec mě, ale také mé matce. Začala jsem vidět určité souvislosti. Pochopila jsem, že to toto už nemůže být náhoda, jestliže po páté potkám partnera, který mi pořád dokola dělá to stejně jako ti předchozí a ve finále to stejné jako můj otec.

Pak přišlo velké uvědomí a pochopila jsem, že si ve finále nevážím sama sebe. Chyběla mi sebeláska. Nedokázala jsem se přijmout taková jaká jsem, neustále jsem na sobě něco chtěla měnit, téměř s ničím jsem na sobě nebyla spokojená a nebyl jen vzhled, ale i moje povaha. Nesnášela jsem se za svou minulost, chybělo mi sebevědomí. Všichni ti partneři mi jen ukazovali můj vnitřní problém.

Pro mě je sebeláska životní cesta, která odráží to jak se přijímáme a milujeme ve všech podobách. Jestli dokážeme žít sami se sebou, přijmout své chyby a nedokonalosti, ale také jaký máme postoj k sobě, ale celému životu.

Uvědomila jsem si, že sebeláska je také životní cesta jak být šťastný a spokojený v životě. Dále jsem poznala moc a sílu vděčnosti. Naučila jsem se ocenit všechny pozitivní aspekty v mém životě a vážit si hodnot, osob, věcí a příležitosti, které vděčnost přitahuje do mého života.

Proč někdy sebeláska nefunguje

Někdy se můžeme sebe více snažit o vnitřní změnu a změnu postoje, ale naše podvědomé programy pracují proti nám. Často jsou tyto podvědomé programy, které nám brání v sebepřijetí a budování sebelásky spojený s minulostí, hlubokými vnitřními traumaty, šikanou, špatnou výchovou a jsou v nás tak hluboce zakořeněný, že nám nepomohou ani žádné afirmace.

Pak je potřeba jít mnohem hlouběji a přeprogramovat podvědomí a uzdravit svou minulost včetně všech vnitřních traumat a bolesti. Jde o změnu návyku, postoje k sobě i životu obecně, změnu myšlenkových vzorců a vzorců chování, ale výsledkem je zcela nová realita plná sebepřijetí a sebelásky. Zlepšení kvality vztahu, vyšší sebevědomí a rozhodně to stojí za to.

Jak mi sebeláska změnila život

Rozhodně jsem se naučila říkat Ne. Dneska už si vážím sebe i svého času a nemám důvod ani potřebu se zavděčit druhým, nebo jim vyhovět, pokud tím mám jít sama proti sobě.

Znám svoji hodnotu a rozhodně se mi mnohonásobně zvýšilo sebevědomí. Přijala jsem většinu svých nedokonalostí a nebojím se udělat v životě chyby, protože právě díky ním můžeme růst. Vím kdo jsem, vím co mě baví a naplňuje a vydala jsem se cestou , která mě dělá šťastnou a přináší mi radost a energii.

Došla jsem z velké často k sebepřijetí a naučila jsem se ovládat svou mysl i pocity způsobem, který vede k vědomému tvoření a vytváření budoucnosti v můj prospěch. Sebeláska mi dala svobodu a pochopila jsem, že jsem tvůrce své vlastní reality. Vyléčila jsem většinu svých vnitřních traumat a naučila se odpouštět. Pochopila jsem sílu a moc odpuštění a také jaký uzdravující vliv má na mé vztahy a můj život. Posílila můj vztah k sobě a nedávno jsem potkala naprosto skvělého partnera, který se od těch předchozích zcela liší. Konečně jsem potkala může, který mě miluje a přijímá takovou jaká jsem. Za to vše může sebeláska, protože jsem naplnila své srdce láskou a uzdravila svou duši.

Samozřejmě je to ještě dlouhá cesta a za daleka nemám ještě vyhráno, ale výsledky už teď jsou k neuvěření. Těším se na svou budoucnost. Jak jsem již řekla sebeláska je životní cesta po které je třeba kráčet. Není to jen chvilková záležitost.

Co mi pomohlo sebelásku získat a změnit můj život?

Nejprve jsem zkoušela všechny možné afirmace, návody a meditace na sebelásku, ale marně žádná změna, nebo jen chvilková. Vždycky změna vydržela jen chvíli a pak to byla zase stejná písnička. Pak jsem narazila na jednoho úžasného mentora a kouče jménem Jiří Čapovec, který má velmi skvělé videa i články a zabývá se osobním rozvojem. Velmi jasně a srozumitelně vysvětluje jak sebeláska funguje a proč je tak důležitá.

Jeho cesta sebelásky je něco naprosto úžasného. změnilo to můj život a pohled jak na sebe tak i na život. Je to návod na vnitřní transformací, kde je člověk vedený krok za krokem.

Reklama